“SİNEMA ATÖLYELERİ”NDE BU HAFTA

 Türk Sinema Vakfı’nın  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle  başlattığı “Sinema Atölyeleri” etkinliği senaryo yazımı ve ilk yönetmenlik başlıkları altında yeni başlıklar altında devam ediyor.

Bu hafta Senaryo Yazarları Meslek Birliği Başkanı Ayhan Sonyürek ;  “Bir fikirden yola çıkmak” başlığı altında sinema ve dizi filmlerde senaryo yazımı üzerine deneyimlerini aktaracak.

Yardımcı yönetmen ve kısa film yönetmeni  Alkım Özmen de  ilk yönetmenliğe hazırlanan genç sinemacılara ”Yardımcı Yönetmenlik ve Yönetmen-Asistan ilişkisi “ üzerine bilgilerini paylaşacak.

Ekim ayı içerisinde “Senaryo Yazımı” atölyesinde  Zeliha Doğan;   Dizi Film Senaryoculuğu,  Atay Sözer; “Mizah ve senaryo”, Hüseyin Kuzu; “Kısa filmler ve senaryo” başlıkları altında, “İlk Yönetmenlik” atölyesinde yönetmen Hüseyin Karabey  “ İlk Yönetmenlik Deneyimi”  , görüntü yönetmenleri  Meryem Yavuz ve Eyüp Boz “Görüntü yönetmeniyle çalışmak” başlığı altında yönetmen adayları  ile  görüşlerini paylaşacaklar.

Sinema Atölyeleri, Çarşamba ve cumartesi günleri Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde sürdürülüyor.

 

 

Most Advanced Responsive Page builder for Joomla

Tursav

Türk Sinema Vakfı 1990 yılında sinemamızın önde gelen yapımcı, yönetmen ve oyuncularının katılımıyla kurulmuştur. Vakfın temel amacı; Türk Sinemasının yurt içinde ve dışında gelişmesini desteklemek ve sinemaya hizmet edenlerin sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarına destek olmak gibi iki temel hedef taşımaktadır. Vakfımız bu amaçla kuruluş senedinde belirtilmiş geniş bir faaliyet alanına sahiptir. Eğitim, burs, festival ve etkinlikler düzenleme yanında, tanıtıcı ya da nitelikli filmler yapmak veya yaptırmak, uluslararası işbirlikleri sağlamak görevleri arasında başta gelmektedir. Amaçlarının gerçekleşmesi için sosyal ve ticari tesisler kurmak, işletmek yetkilerine de sahip olan vakfımız bu amaçla Türk Sinema Vakfı İktisadi İşletmesini kurmuştur.