26 Eylül – 22 Kasım 2020 SİNEMA ATÖLYELERİ

 

 

Vakfımız, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla “kurmaca filmler”  kapsamında, 2 adet atölye çalışması düzenliyor.

 “İlk Yönetmenlik Atölyesi”

İlk filmine hazırlanan yönetmen adayının senaryoya yaklaşım ve mizansen analizinden  film setinde birlikte çalışacağı ve yöneteceği kamera arkası meslek insanları ve  oyuncularla ilişkisine ve çekim sonrası işlemlere kadar, film yapım sürecindeki deneyim  aktarımları.

EĞİTMENLER: Ömer Uğur: yönetmen/senarist - Aydın Sayman: yönetmen  (koordinatör) - Sinan Güngör: görüntü yönetmeni - Eyüp Boz: görüntü yönetmeni - Selda Ülkenciler: sanat yönetmeni - Sevil Demirci: yapımcı ( SEYAP Başkanı) - Mevlüt Koçak: kurgu yönetmeni -Nur Sürer: oyuncu - Muhlis Asan: oyuncu eğitmeni  - Ahmet Hızarcı: stüdyo yönetmeni

 ‘’Senaryo Yazım Atölyesi”

Profesyonel senaristlerce verilecek eğitimle, akademik eğitimde alınan yazım  çalışmalarının pratiğe uygulanması ve senaryo yazarlığının temel unsurları üzerine  dersler.

EĞİTMENLER: İlker Barış: senaryo yazarı (Senaristbir eski başkanı) - Ayhan  Sonyürek: senaryo yazarı (Senaristbir Başkanı) - Atay Sözer: senaryo yazarı - Hüseyin Kuzu: senaryo yazarı - Berna Yeşilyurt: senaryo eğitmeni

ATÖLYELERE KATILIM ŞARTLARI: Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema, Sanat ve  Tasarım Fakültesi STV, İletişim Fakültesi RTS bölümleri 3 ve 4. Sınıf öğrencileri ve mezunları önceliklidir. Kontenjan sınırlı olduğundan mülakata katılım gerekmektedir.

Katılımcılarla ön görüşme: 14 -20 Eylül 

Dersler: 26 Eylül- 22 Kasım 2020

Ders saatleri: Haftada iki gün 3’er saat

İletişim: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Web: www.tursav.org.tr

Bu etkinlik T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenmiştir.

Most Advanced Responsive Page builder for Joomla

Tursav

Türk Sinema Vakfı 1990 yılında sinemamızın önde gelen yapımcı, yönetmen ve oyuncularının katılımıyla kurulmuştur. Vakfın temel amacı; Türk Sinemasının yurt içinde ve dışında gelişmesini desteklemek ve sinemaya hizmet edenlerin sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarına destek olmak gibi iki temel hedef taşımaktadır. Vakfımız bu amaçla kuruluş senedinde belirtilmiş geniş bir faaliyet alanına sahiptir. Eğitim, burs, festival ve etkinlikler düzenleme yanında, tanıtıcı ya da nitelikli filmler yapmak veya yaptırmak, uluslararası işbirlikleri sağlamak görevleri arasında başta gelmektedir. Amaçlarının gerçekleşmesi için sosyal ve ticari tesisler kurmak, işletmek yetkilerine de sahip olan vakfımız bu amaçla Türk Sinema Vakfı İktisadi İşletmesini kurmuştur.