SİNEMA ATÖLYELERİMİZ BAŞARIYLA TAMAMLANDI


Vakfımızın T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle başlattığı ve yaklaşık iki ay süren atölye çalışmaları başarıyla sona erdi.

“Senaryo Yazımı” ve “İlk Yönetmenlik” başlıklı iki bölüm halinde sürdürülen çalışmalara onbeşi aşkın öğrenci fiilen katıldı. Istanbul dışında ikamet eden onlarca genç sinemacı eğitimlere yıl sonuna kadar Türk Sinema Vakfı’nın Youtube kanalı üzerinden yararlanacaklar.

Katılımcı profili  ağırlıklı olarak Güzel Sanatlar ve İletişim fakültelerinden öğrencilerden oluşan atölye çalışmalarının hedefi akademik eğitimle sektör pratiği arasındaki farklılıkları gidermek olan Sinema Atölyeleri etkinliğinde çok sayıda deneyimli sinemacı eğitmen olarak görev aldı.

30 Eylül’de başlayıp 25 Kasımda sona eren çalışmalarda “senaryo Yazımı” bölümünde; Hüseyin Kuzu, İlker Barış, Ayhan Sonyürek, Atay Sözer, Zeliha Doğan, Michael Önder ve Berna Yeşilyurt eğitmen olarak yer alırken “İlk Yönetmenlik” atölyesinde; Aydın Sayman, Raşit Çelikezer, Hüseyin Karabey, Eyüp Boz, Meryem Yavuz, Nur Sürer, Emre Yetim, Selda Ülkenciler, Ahmet Hızarcı ve Alkım Özmen bilgi ve deneyimlerini genç sinemacı adaylarıyla paylaştılar.
       

 
 
 
 
 
 

Most Advanced Responsive Page builder for Joomla

Tursav

Türk Sinema Vakfı 1990 yılında sinemamızın önde gelen yapımcı, yönetmen ve oyuncularının katılımıyla kurulmuştur. Vakfın temel amacı; Türk Sinemasının yurt içinde ve dışında gelişmesini desteklemek ve sinemaya hizmet edenlerin sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarına destek olmak gibi iki temel hedef taşımaktadır. Vakfımız bu amaçla kuruluş senedinde belirtilmiş geniş bir faaliyet alanına sahiptir. Eğitim, burs, festival ve etkinlikler düzenleme yanında, tanıtıcı ya da nitelikli filmler yapmak veya yaptırmak, uluslararası işbirlikleri sağlamak görevleri arasında başta gelmektedir. Amaçlarının gerçekleşmesi için sosyal ve ticari tesisler kurmak, işletmek yetkilerine de sahip olan vakfımız bu amaçla Türk Sinema Vakfı İktisadi İşletmesini kurmuştur.